Ja właśnie nie mam gumowego gniazda w drzwiach kierowcy.
Ostatnio zauważyłem, że w ostatniej fazie zamknięcia drzwi kierowcy na chwilę pojawia się dioda sygnalizująca niezamknięte drzwi. Podłubie w wiązce kabli i powinno byc ok. Chyba ze mikrostyk na chwilę się "obudził"?
Ma ktoś może namiar na elektryka/mechanika w Poznaniu, który wymieni mi sam mikrostyk bez zamka w rozsądnej kwocie?
Jóźwiak chce za to 240 zł ale wymienia z zamkiem... sam jakoś nie mam ochoty grzebać...
Ponawiam pytanie bo i mnie to dopadło. Poczytałem poradnik o montowaniu mikrowłącznika w progu, ale wczoraj spasowałem. Za dużo plątaniny w drzwiach, ciężko bez miernika się zorientować.
Czy ktoś wie, kto i za ile zrobiłby coś takiego w Białym? Będę zobowiązany.
Tak, myślę, że to on.
Wsumie to nic więcej Ci nie powiem bo ja to nawet go nie widziałem. Elektryk, który wymieniał mi zegary nie sprawdzi nowych (używanych), że w nich on nie działa. Odstawiłem mu furę i przelutował głośnik z moich starych.
Czy brzęczyk od świateł, to powinien działać przy otwarciu tylko drzwi od kierowcy czy też i od pasażera?
I jeszcze jedno, z tego co zrozumiałem o czym tu piszecie, że jeżeli u mnie przy otwarciu drzwi kierowcy nie działa brzęczyk, nie zaświeca się światełko obrysowe w drzwiach, nie zaświeca się kontrolka na desce i nie zaświeca się lampka oświetlenia kabiny, to trzeba wymienić ten mikrowłącznik co wchodzi w niego bolec, tak?
Pewnie masz rację, wydawało mi się że tam jest jakiś przycisk. Trzeba będzie wymienić ten mikrostyk w zamku.
Dzięki za pomoc.
Jeszcze mam inny problem, do otwierania drzwi nie był używany kluczyk tylko pilot, i teraz nie da się otworzyć drzwi za pomocą kluczyka, wpuszczałem do zamka odrdzewiacz i nic to nie pomogło, czy macie jakiś pomysł, jak to rozruszać?
I jeszcze jedno, jak zamknę samochód z pilota to po jakimś czasie przebywania np. na słońcu włącza się w nim od nagrzania alarm, co trzeba zrobić aby pozbyć się tej uciążliwości?
czy ktoś może mi podać jaki ten głośniczek ma parametry, bo u mnie napewno on padł. Miałem jakiś stary z passata ale też nie działa.
W skodzie powiedzieli że trzeba wymienić całe zegary, ale bez sensu wydawać kupe pieniędzy jak można dokupić głośnik za 5 zł.
podbijam temat
Nie zaświeca mi sie kontrolka otwartych drzwi u kierowcy i w związku z tym nie ma brzęczyka świateł(jak sądzę). czy to wina tego mikro styku w zamku drzwi? czy jeszcze coś inaczej jest w Skodzie I
U mnie brzęczyk też przestał działać. Nie pojawia się też kontrolka otwartych drzwi kierowcy. W drzwiach pasażera z prawej z przodu i z tyłu też kontrolka działa różnie i to by wskazywało na mikroprzełącznik, ale w drzwiach kierowcy wymieniłem zamek na zamiennik i nic się nie zmieniło. Objawy są następujące:
+ działa obrys
+ samochód nie zamyka się po otwarciu drzwi kierowcy
- nie ma kontrolki
- nie działa brzęczyk
Jeśli to luty, albo przetarte kable, to czy są jakieś newralgiczne miejsca gdzie warto sprawdzić na początek?
Jak wymieniłeś zamek to zimne luty już odpadają a popękane kable to w przelotce miedzy drzwiami a słupkiem A , trzeba się dobrze przyłożyć gdyż na pierwszy rzut oka może nie być widać ja dopiero jak zaczołem ciągnąć za kable to sobie znalazłem trzy przerwane .
Komentarz